VOC Blog

Zuid Afrikaans gerechtshof: verbod op gebruik, bezit en thuisteelt cannabis ongrondwettelijk

March 31st, 2017 | 13:36
Door webmaster

Opnieuw een historische mijlpaal op weg naar wereldwijde legalisering van cannabis, deze keer in Zuid Afrika. Het Hooggerechtshof van de provincie West-Kaap bepaalde vandaag dat gebruik, bezit én teelt van cannabis voor persoonlijk gebruik en binnenshuis voor volwassenen in Zuid Afrika is toegestaan. In het vonnis wordt gesteld dat het verbod ongrondwettelijk is voor zover het inbreuk maakt op de privé situatie van volwassen burgers. De regering van president Zuma heeft nu maximaal 24 maanden de tijd om de wetten aan te passen.  Lees de rest van het artikel »

Sluiting coffeeshop De Apotheker Eindhoven nieuw dieptepunt in failliete Hennepoorlog

March 31st, 2017 | 11:51
Door webmaster

De nieuwe Eindhovense burgemeester John Jorritsma (VVD) sluit één van de oudste coffeeshops in de stad, De Apotheker, voor een jaar. Reden: in het woonhuis van één van de eigenaren in het nabij gelegen Nuenen is vorig jaar een voorraad van honderd kilo cannabis aangetroffen door de politie. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat een stash op flinke afstand van de coffeeshop -en in een andere gemeente- aanleiding is voor een zo drastische maatregel. Een nieuw dieptepunt in de failliete Hollandse Hennepoorlog, die geen problemen oplost maar juist problemen veroorzaakt. Lees de rest van het artikel »

Negende Cannabis Bevrijdingsdag met tal van internationale sprekers

March 29th, 2017 | 14:19
Door webmaster

Voor de negende keer op rij organiseert de stichting VOC (Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod) op zondag 11 juni Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis evenement van Nederland. Met sprekers uit o.a. Spanje, Canada, de VS en Frankrijk belooft het de meest internationale editie tot nu toe te worden. Locatie is opnieuw het Flevopark in Amsterdam. Lees de rest van het artikel »

Volledige tekst Reguleren Seminar: cannabis reguleren in de praktijk

March 8th, 2017 | 15:25
Door webmaster

‘De grootste overwinning in cannabisland van de afgelopen decennia’: zo noemde advocaat Maurice Veldman het aannemen van de wet Gesloten Coffeeshopketen door de Tweede Kamer. Hij deed dat tijdens een drukbezocht seminar in Amsterdam, georganiseerd door het VOC, de stichting Legalize! en De Correspondent. D66 Kamerlid Vera Bergkamp, die de wet door de Kamer loodste: “Ik heb geleerd hoe bijzonder dat plantje is.” Lees de rest van het artikel »

Reguleren Seminar 3 maart: kom naar Amsterdam of kijk via livestream

March 2nd, 2017 | 17:05
Door webmaster

Na drie edities van het Cannabis Tribunaal in Den Haag (2008, 2010 en 2011) organiseert het VOC op vrijdag 3 maart een bijzonder seminar over regulering van cannabis in Amsterdam, in samenwerking met de stichting Legalize! en De Correspondent. Cannabis News Network verzorgt een live stream van het seminar, dat om 19.30 uur begint en plaatsvindt in Pakhuis De Zwijger. Lees de rest van het artikel »

Twentse oproep voor legale medicinale thuisteelt naar alle gemeenten, Kamer en kabinet

March 1st, 2017 | 15:08
Door webmaster

Voormalig rally coureur en medicinaal cannabisgebruiker Bart Hissink heeft niet stil gezeten sinds hij in 2015 voor de VOC campagne Cannabis? Aangenaam! uit de kast kwam als cannabisconsument. Zijn grootste succes tot nu toe boekte hij vorige week in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente. “Revolutie begint bij het volk!” Lees de rest van het artikel »

Nieuw: cannabis ‘energie-label’ voor de zwevende kiezer

March 1st, 2017 | 12:09
Door webmaster

Met niet minder dan 28 verschillende partijen op het stembiljet van de Tweede Kamerverkiezingen is het voor veel mensen lastig om door de bomen het bos te zien. Daarom heeft het VOC een “energie-label” ontwikkeld met de vijftien partijen die de grootste kans maken om de Tweede Kamer te bereiken: wat willen zij met cannabis? Lees de rest van het artikel »

Coffeeshopwet D66 met meerderheid van 77 stemmen door de Tweede Kamer

February 21st, 2017 | 16:30
Door webmaster

Goed nieuws uit Den Haag vanmiddag: de Tweede Kamer heeft met een meerderheid van 77 stemmen het Wetsvoorstel Gesloten Coffeeshopketen van D66 aangenomen. Gereguleerde cannabisteelt ten behoeve van de coffeeshops komt er dus aan en de uiteindelijke opheffing van het redeloze cannabisverbod is een flinke stap dichterbij gekomen. Lees de rest van het artikel »

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.