VOC Blog

Inbreng VOC bij internetconsultatie Ontwerp regeling wietproef

November 13th, 2019 | 13:05
Door webmaster

Deze week sloot de internetconsultatie over de Ontwerp regeling experiment gesloten coffeeshopketen. Uiteraard leverde de stichting VOC ook een inbreng, terug te lezen op deze pagina. Lees de rest van het artikel »

VOC voorzitter Derrick Bergman wint Legalizer 2019 award op Cannabis Capital Convention

October 31st, 2019 | 17:51
Door webmaster

Tijdens de tweede Cannabis Capital Convention is Derrick Bergman, voorzitter van de stichting VOC, verkozen tot ‘Legalizer 2019’. In het Compagnietheater in Amsterdam kreeg hij de prijs van organisator Michael Kraland. Lees de rest van het artikel »

De wietproef: wonderkind of total loss?

October 10th, 2019 | 11:42
Door webmaster

Huiscolumnist Mario Zwart dook in de ‘Ontwerp regeling experiment gesloten coffeeshopketen’. Zijn conclusie: de consument is beter af bij een huisdealer. Lees de rest van het artikel »

Nieuw: De Gouden Gieter – fotowedstrijd voor thuiskwekers van cannabis

October 7th, 2019 | 14:20
Door webmaster

De Gouden GieterWie maakt de mooiste foto van zijn of haar zelf gekweekte wietplant? En wie kweekte dit jaar thuis de mooiste wietplant? Vandaag, op de verjaardag van Nederland’s bekendste wietkweker Doede de Jong, gaat De Gouden Gieter 2019 van start, een fotowedstrijd voor thuiskwekers.

Lees de rest van het artikel »

Brief aan Femke Halsema van drugsexpert August de Loor: Amsterdam drugshoofdstad van de wereld?

September 26th, 2019 | 14:26
Door webmaster

“De beschuldiging als zou het Amsterdamse stadhuis ten aanzien van drugs en druggebruik decennialang de andere kant op gekeken hebben is je reinste onzin!” Dat schrijft drugsexpert August de Loor in een open brief aan de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. En hij legt uit wat er echt aan de hand is met drugs in de hoofdstad. Lees de rest van het artikel »

Woede over het gif van Tops en Tromp en de leugens van Rutte

September 26th, 2019 | 10:41
Door webmaster

In zijn wekelijkse column voor CNNBS.nl schrijft VOC voorzitter Derrick Bergman over de woede van August de Loor, die deze week aanschoof bij de VOC vergadering in Amsterdam. Ook de leugens van minister-president Rutte over coffeeshops en minderjarigen komen aan bod. Lees de rest van het artikel »

Doorbraak: 3 minuten waarheid over war on drugs en legalisering bij Jinek!

September 19th, 2019 | 13:17
Door webmaster

Bijna drie minuten lang spraken Peter R. de Vries en Peter Plasman de waarheid over de drugsoorlog en legalisering bij het tv-programma Jinek gisteravond. Plasman: “Het enige wat echt een doorbraak zou zijn is legaliseren en dan de problemen die daardoor ontstaan -want die zijn er natuurlijk ook- gaan tackelen. Een andere weg is er gewoon niet.” Lees de rest van het artikel »

Bart Hissink spreekt in Zwartewaterland: Niet de plant is het probleem maar het verbod!

September 13th, 2019 | 15:03
Door webmaster

Jan van Raalte (rechts) en Bart Hissink, Hasselt, 17 augustus 2019 (Foto: Bart Hissink)

De man met de 2 wietplanten’, Jan van Raalte (73) uit Hasselt in Overijssel, werd afgelopen maand landelijk bekend. Na een tip via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie op maandagochtend 19 augustus de twee planten kapot gesneden en afgevoerd toen het echtpaar even de deur uit was voor een boodschap. De olie die Jan al jaren van de planten maakt gebruikt Jannie tegen haar chronische psoriasis.

Gisteren spraken Bart Hissink en Marjon Fisher in de gemeenteraad van Zwartewaterland in, om Jan en Jannie te steunen. We publiceren hieronder de hele tekst van zijn betoog.

Lees de rest van het artikel »

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.