VOC Blog

Doede de Jong over stemmingmakerij en stigmatisering van de nobele hennepplant

December 11th, 2017 | 11:56
Door webmaster

Doede de Jong, ‘s lands bekendste wietkweker en VOC’er van het eerste uur, ergert zich kapot aan een cartoon op de voorpagina van de Leeuwarder Courant. “Typisch weer een staaltje van stemmingmakerij”. Lees de rest van het artikel »

Bas Haan slaat bodem onder repressief cannabisbeleid uit en maakt weg vrij voor parlementaire enquete

December 7th, 2017 | 12:27
Door webmaster

Opnieuw levert Nieuwsuur journalist Bas Haan journalistiek vakwerk af. Zijn onthullingen over het WODC en de manier waarop politici jarenlang onderzoeken naar cannabis manipuleerden en herschreven zijn terecht ingeslagen als een bom. Eens te meer blijkt dat het repressieve cannabisbeleid is gebouwd op lucht en leugens. Professor Jan Brouwer pleitte in de reportage van Haan voor een parlementaire enquête.  Lees de rest van het artikel »

‘Slappe staatswiet? Slecht idee!’: Mario Zwart fileert het THC maximum

December 6th, 2017 | 11:31
Door webmaster

“Krijgt staatswiet dan toch Opsteltens 15% THC-limiet?!” vroeg de redactie van CNNBS zich deze week af, naar aanleiding van het nieuws dat een vijftal gemeenten het THC percentage wil beperken van de cannabis die gereguleerd geteeld gaat worden in het kader van de experimenten van het kabinet Rutte III. In een nieuw artikel geeft Mario Zwart vier redenen waarom een THC maximum zo’n slecht idee is. Lees de rest van het artikel »

LeLi Holland: ‘coöperatieve transitie naar gecontroleerde cannabisteelt’

November 22nd, 2017 | 12:51
Door webmaster

Meer dan 200 Nederlandse gemeenten ontvingen vorige maand post van cannabis coöperatie LeLi Holland. We vroegen Hester Kooistra, die als humanistiek onderzoekster is gevraagd om de coöperatie te ondersteunen, in het kort de plannen van LeLi Holland te schetsen.  Lees de rest van het artikel »

Zeeland: meer dan 5 gram cannabis in huis = handelshoeveelheid = huisuitzetting

November 17th, 2017 | 12:38
Door webmaster

Wie dacht dat we niet dieper konden zinken in de Hollandse Hennepoorlog, heeft het laatste nieuws uit Zeeland nog niet gehoord. De dertien Zeeuwse burgemeesters zetten burgers voortaan hun huis uit als zij meer dan 5 gram cannabis in huis hebben. Deze volstrekt disproportionele maatregel bewijst opnieuw dat de zogenaamde Wet Damocles burgers vogelvrij maakt en de rechtsorde ondermijnt. Lees de rest van het artikel »

Lancering campagne ‘Cannabis en Rijden? Speel op zeker!’ in Eindhoven met speekseltesten en provincie tips

November 15th, 2017 | 16:19
Door webmaster

In Eindhovens bekendste coffeeshop Pink vond vandaag de lancering plaats van de campagne ‘Cannabis en Rijden? Speel op zeker!’ en de website www.cannabisenverkeer.nl. De provincie Brabant presenteerde haar campagne ‘Ik rij drugsvrij!’. Lees de rest van het artikel »

Red de kleine thuisteler – Doede de Jong over actie advocaat Maurice Veldman

November 9th, 2017 | 14:22
Door webmaster

Deze week startte advocaat Maurice Veldman een actie om de kleine thuisteler te redden. In zijn wekelijkse column op CNNBS.nl schreef hij: “Het was afgelopen zomer voor de Nederlandse politie een ware hype om kleine thuistelers in hun toch al moeizame bestaan te treffen. Dat is aardig gelukt, getuige de hartverscheurende verhalen die ik elke week ontving. Aan dit getreiter en zinloze machtsvertoon moet een einde komen.” Lees de rest van het artikel »

‘Wat iedereen over drugs zou moeten weten’: SIRE brochure uit 1980

November 8th, 2017 | 17:39
Door webmaster

De Stichting Ideële Reclame (SIRE), die dezer dagen haar vijftigjarig bestaan viert, publiceerde in 1980 de brochure ‘Wat iedereen over drugs zou moeten weten’. De tekst is nog steeds van een zeldzame helderheid en nuchterheid, maar was tot nu toe niet op internet beschikbaar. Daarom publiceren we de volledige tekst en een aantal scans van de originele brochure op de VOC website. Lees de rest van het artikel »

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.