VOC Blog

Volledige tekst Reguleren Seminar: cannabis reguleren in de praktijk

March 8th, 2017 | 15:25
Door webmaster

‘De grootste overwinning in cannabisland van de afgelopen decennia’: zo noemde advocaat Maurice Veldman het aannemen van de wet Gesloten Coffeeshopketen door de Tweede Kamer. Hij deed dat tijdens een drukbezocht seminar in Amsterdam, georganiseerd door het VOC, de stichting Legalize! en De Correspondent. D66 Kamerlid Vera Bergkamp, die de wet door de Kamer loodste: “Ik heb geleerd hoe bijzonder dat plantje is.” Lees de rest van het artikel »

Reguleren Seminar 3 maart: kom naar Amsterdam of kijk via livestream

March 2nd, 2017 | 17:05
Door webmaster

Na drie edities van het Cannabis Tribunaal in Den Haag (2008, 2010 en 2011) organiseert het VOC op vrijdag 3 maart een bijzonder seminar over regulering van cannabis in Amsterdam, in samenwerking met de stichting Legalize! en De Correspondent. Cannabis News Network verzorgt een live stream van het seminar, dat om 19.30 uur begint en plaatsvindt in Pakhuis De Zwijger. Lees de rest van het artikel »

Twentse oproep voor legale medicinale thuisteelt naar alle gemeenten, Kamer en kabinet

March 1st, 2017 | 15:08
Door webmaster

Voormalig rally coureur en medicinaal cannabisgebruiker Bart Hissink heeft niet stil gezeten sinds hij in 2015 voor de VOC campagne Cannabis? Aangenaam! uit de kast kwam als cannabisconsument. Zijn grootste succes tot nu toe boekte hij vorige week in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente. “Revolutie begint bij het volk!” Lees de rest van het artikel »

Nieuw: cannabis ‘energie-label’ voor de zwevende kiezer

March 1st, 2017 | 12:09
Door webmaster

Met niet minder dan 28 verschillende partijen op het stembiljet van de Tweede Kamerverkiezingen is het voor veel mensen lastig om door de bomen het bos te zien. Daarom heeft het VOC een “energie-label” ontwikkeld met de vijftien partijen die de grootste kans maken om de Tweede Kamer te bereiken: wat willen zij met cannabis? Lees de rest van het artikel »

Coffeeshopwet D66 met meerderheid van 77 stemmen door de Tweede Kamer

February 21st, 2017 | 16:30
Door webmaster

Goed nieuws uit Den Haag vanmiddag: de Tweede Kamer heeft met een meerderheid van 77 stemmen het Wetsvoorstel Gesloten Coffeeshopketen van D66 aangenomen. Gereguleerde cannabisteelt ten behoeve van de coffeeshops komt er dus aan en de uiteindelijke opheffing van het redeloze cannabisverbod is een flinke stap dichterbij gekomen. Lees de rest van het artikel »

Statements 15 politieke partijen over legalisering cannabis voor de StemWijzer

February 8th, 2017 | 17:29
Door webmaster

Op 6 februari ging de StemWijzer 2017 online. Een van de stellingen luidt: ‘De teelt en verkoop van wiet moet legaal worden’. Wat gaven vijftien van de deelnemende politieke partijen als toelichting? Lees de rest van het artikel »

Na de val: de leugens van Ard van der Steur

January 27th, 2017 | 12:42
Door webmaster

Exact een jaar geleden schreef VOC voorzitter Derrick Bergman in zijn wekelijkse column op RollingStoned: ‘Hoe lang kan Ard van der Steur nog blijven zitten op de stoel die hij als Kamerlid zo vurig begeerde, die van minister van veiligheid en justitie?’ Nu Van der Steur is afgetreden, is het aardig om die column nog eens te lezen. ‘We zaten met een paar VOC’ers op de publieke tribune en konden onze oren niet geloven.’ Lees de rest van het artikel »

‘De achterkant van Nederland’: Overheid schiep monster met paradoxaal cannabisbeleid

January 21st, 2017 | 13:52
Door webmaster

Op uitnodiging van het Brabants Dagblad schreef VOC voorzitter Derrick Bergman een opiniebijdrage over het deze maand verschenen boek ‘De achterkant van Nederland: hoe onder- en bovenwereld verstrengeld raken‘ van Volkskrant journalist Jan Tromp en hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops van de universiteit Tilburg. ‘Door regulering van cannabisteelt tegen te houden, heeft de overheid de ondermijning zelf georganiseerd.’ Lees de rest van het artikel »

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.