Links

  • SHARE:
  • Facebook
  • Digg
  • Tweet this
  • Google

VOC op Twitter
De makkelijkste en snelste manier om op de hoogte te blijven van het belangrijkste nationale en internationale nieuws over cannabis(beleid), hennep, coffeeshops en de activiteiten van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod, oproepen voor vergaderingen, acties etc. Tweets in het Nederlands en Engels.
twitter.com/vocnederland

Cannabis News Network:
Actuele videoreportages, nieuwsitems en specials over cannabis, hennep en de war on drugs, gemaakt door insiders uit diverse Europese landen: ‘Cannabis News Network is the source for serious, factual news videos about everything to do with cannabis, its industrial, medicinal and recreational use.‘ Eindredactie: Steven Kompier.
www.cannabisnewsnetwork.com

Reguleren.com:
Cannabis reguleren, maar hoe dan? ‘Als we nieuwe regels bedenken voor cannabis, en het verbod even ter zijde schuiven, welke regels zouden dat dan moeten zijn? In acht korte vragen vertellen we waar u staat in dit debat.’ Een initiatief van stichting VOC, stichting Legalize! en De Correspondent.
www.reguleren.com

Stichting JOIN us:
Stichting JOIN us wil graag de volgende stap maken op weg naar een transparante gedoogde aanvoer van biologisch gekweekte cannabis voor de gedoogde coffeeshop. De stichting is een iniatief van John en Ines, ‘de model wietkwekers’ uit Bierum.
www.stichtingjoinus.nl

GrassPoll:
Grass Poll wil consumenten een stem geven in de discussie over de toekomst van het cannabisbeleid in Nederland met een grote landelijke enquête, ontwikkeld door de cannabissector samen met organisaties die zich inzetten voor cannabisconsumenten zoals WeSmoke, VOC-Nederland, Suver Nuver, Mediwiet en PGMCG.
www.grasspoll.nl

ENCOD:Encod-logo_400x400
De Europese Coalitie voor Rechtvaardig en Effectief Drugsbeleid is een pan-Europees netwerk van organisaties en individuele experts die dagelijks met drugs te maken hebben en is gevestigd in Antwerpen. ENCOD is de Europese tak van een wereldwijde coalitie van ruim 200 NGO’s, die het Manifest voor rechtvaardig en effectief drugsbeleid hebben ondertekend.
www.encod.org

Cannabis Connect
Cannabis Connect bundelt initiatieven voor een realistisch en uitvoerbaar cannabisbeleid. Uitgangspunt is dat de wensen en ervaringen van álle betrokken partijen worden meegenomen. Op dit moment zijn zo’n 250 cannabisondernemers vertegenwoordigd binnen Cannabis Connect.
www.cannabisconnect.org

MAP-NL / Media Awareness Project NederlandMapinc_logo
Het Amerikaanse Media Awareness Project ging in 1996 van start om te reageren op artikelen en programma’s over drugs. Sinds een aantal jaren is er ook een Nederlandse versie, die is uitgegroeid tot de meest uitgebreide digitale bron voor Nederlandse media-artikelen over drugs. Je kunt je gratis abonneren op de MAP-NL mailinglist.
www.mapinc.org/mapnl

Cannabis Kieswijzer:
Op 4 juli 2014 is de Stichting Maatschappij en Cannabis opgericht. De website cannabis-kieswijzer.nl is onderdeel van deze stichting. Hier is eenvoudig na te gaan welke politieke partijen cannabis-vriendelijk zijn en welke niet.
www.cannabis-kieswijzer.nl 

Cannabis Tribunaal:
Het VOC is opgericht na het eerste Cannabis Tribunaal in Nieuwspoort Den Haag, op 1 en 2 december 2008. Daarna hebben we nog twee edities georganiseerd, in 2010 en 2011, beide in Dudok, Den Haag.
www.cannabistribunaal.nl
(klik hier voor de website van de tweede editie, 2010)
(klik hier voor de website van de eerste editie, 2008)

Stichting Drugsbeleid
De Stichting Drugsbeleid bestaat uit een groep vrijwilligers met verschillende maatschappelijke en politieke achtergrond en streeft naar regulering van de cannabisteelt t.b.v. coffeeshops en regulering van andere drugs.
www.drugsbeleid.nl 

Cannabis College
Non-profit organisatie in het centrum van Amsterdam, die dagelijks informatie verstrekt aan bezoekers uit de hele wereld. Het college organiseert lezingen en workshops en is afhaalpunt van flyers en posters van het VOC en Cannabis Bevrijdingsdag. Adres: Oudezijds Achterburgwal 124.
www.cannabiscollege.com

Hash Marihuana & Hemp Museum
Informatieve website van het Hash, Marihuana & Hemp Museum en de Hemp Gallery in Amsterdam en het zustermuseum in Barcelona. Informatie over de plant, de internationale cannabiscultuur en de unieke collectie van oprichter en curator Ben Dronkers.
http://hashmuseum.com/nl

CNNBS (voorheen Rolling Stoned)
Dit online magazine ‘voor blowers, growers en alle anderen met een geestverruimende, b(l)oeiende & ondubbelzinnige geest’ heet sinds 20 april 2017 CNNBS. Hoofdredacteur is Joop Mestrom, de eerste hoofdredacteur van Highlife en de laatste van EssensiE. Met elke week een column van VOC voorzitter Derrick Bergman.
www.cnnbs.nl

LeLi Holland
LeLi Holland is een coöperatie die de doelstelling heeft om een maatschappelijk probleem aan te pakken binnen de context van gemeentelijke handhavingsarrangementen ten aanzien van cannabisbeleid. Dit door kennis en ervaring te bundelen en aan te bieden aan lokale overheden. Deze expertise en ervaring wordt geleverd door: drs. Hester Kooistra, James Burton en Leon Lichtendahl.
www.leliholland.nl

Avites
‘Avites (Alliantie van Integere Telers en Shops) is een coöperatie die samenwerking tot stand brengt in de cannabis sector. Avites streeft er naar als coöperatie zoveel mogelijk leden in de coffeeshopbranche te werven en gezamenlijk tot een oplossing voor de achterdeurproblematiek te komen. Een voorname taak van de coöperatie is het verstrekken van teeltlicenties aan telers en aan de coffeeshops zelf. Een teeltlicentie stelt eisen aan de teler, controle op het naleven van deze eisen is voor verantwoording van de coöperatie.’
www.avites.nl

Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)
Sinds 1 februari 2018 is cannabis consumentenbond WeSmoke verder gegaan als stichting CannaWijzer.
www.wesmoke.nl

Bureau voor Medicinale Cannabis
Het BMC is als overheidsorganisatie verantwoordelijk voor de productie van cannabis voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden.
www.cannabisbureau.nl

mediwiet-logo2Stichting Mediwiet
Mediwiet is een stichting die zich inzet voor de acceptatie en het gebruik van cannabis als ideaal volksmedicijn. Oprichter is Wernard Bruining, bekend van de eerste Amsterdamse coffeeshop Mellow Yellow en Positronics, de eerste growshop in Europa.
www.stichtingmediwiet.nl

Nederlandse associatie voor legale cannabis en haar stoffen als medicatie
De missie van NCSM is het verbeteren van de kennis over medicinale cannabis, zodat daardoor de acceptatie ervan kan toenemen. De activiteiten zijn per 1-1-2014 gestaakt, de website blijft toegankelijk.
www.ncsm.nl

Logo_stichting_PGMCG_Tilburg_2015Stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers
Stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG) is een onafhankelijk, niet-winstgevend samenwerkingsverband, van patiënten – lotgenoten platform en netwerk, gevestigd in Tilburg. Voorzitter is Marian Hutten. De stichting ontwikkelt in samenwerking met de gemeente Tilburg een convenant voor medicinale thuisteelt en organiseert workshops, patiëntendagen en andere bijeenkomsten.
http://pgmcg.nl/

Logo Cannabis Social Club Tree of Life Amsterdam

Cannabis Social Club Tree of Life
Website van de eerste actieve Cannabis Social Club van Nederland, Tree of Life in Amsterdam, sinds 2014. Meer informatie over Cannabis Social Clubs op de website van Encod: klik hier.
www.treeoflifeamsterdam.club

Medical Social Club Friesland / Suver Nuver
Medical Social Club Suver Nuver opende in oktober 2015 haar eerste locatie in Leeuwarden en groeide sindsdien als kool. Inmiddels verstrekt Suver Nuver aan duizenden leden cannabisolie voor medicinaal gebruik en zijn er vestigingen in Leeuwarden, Parkstad, Amsterdam, Groningen, Zwolle, Almelo, Utrecht, Eindhoven en Rijswijk.
http://socialclub.frl

highlife-logoHighlife
Website van Highlife, ‘Opinie en lifestyle magazine voor growers en blowers’, Nederland’s oudste cannabistijdschrift, sinds 1991. Met in elke editie het Logboek VOC.
www.softsecrets.com/nl/magazines/highlife

TheStonedSociety-logo

The Stoned Society
Engelstalig website met veel actuele informatie over cannabis en psychedelica:
The Stoned Society is a collective of marijuana enthusiasts providing the stoner community a different approach to bringing news, entertainment, guidance and knowledge on cannabis and psychedelics.’
http://thestonedsociety.com

Stichting Epicurus Foundation
De Epicurus Foundation is een denktank die een bijdrage wil leveren aan het maatschappelijk debat over de regulering van genotsmiddelen in de breedste zin. Uitgangspunt is dat regulering vanuit alle aspecten van de keten beschouwd wordt.
http://epicurusfoundation.nl/

Drug Policy AllianceDrug_Policy_Alliance_logo
Uitgebreide portal van het Amerikaanse Drug Policy Alliance Network, ‘the nation’s leading organization promoting alternatives to current drug policy that are grounded in science, compassion, health and human rights.’ “Our supporters are individuals who believe the war on drugs is doing more harm than good. Together we advance policies that reduce the harms of both drug use and drug prohibition, and seek solutions that promote safety while upholding the sovereignty of individuals over their own minds and bodies.”
www.drugpolicy.org

PCNPCN-logo_CROP
Het Platform Cannabisondernemingen Nederland is een landelijke vereniging voor coffeeshops, growshops en andere cannabisgerelateerde ondernemingen. De leden zijn betrokken ondernemingen die verder denken dan de eigen shop. Het PCN streeft naar een erkende, professionele en volwassen branche die in gesprek is met de overheid.
www.platformcannabis.nl

BCDBCD_logo
Website van de Bond van Cannabisdetaillisten, de oudste belangenorganisatie in de cannabisbranche, sinds 1993. De BCD vertegenwoordigt van oudsher vooral coffeeshops in Amsterdam.
www.coffeeshopbond.nl

Stichting Belangenbehartiging Coffeeshoppersoneel Nederland
Om een massaontslag in de coffeeshopbranche af te wenden heeft een aantal verontruste medewerkers van coffeeshops in 2012 de SBCN opgericht. De stichting verzet zich tegen discriminatie als gevolg van het ingezetenencriterium en zet zich in voor behoud van werkgelegenheid in de coffeeshopbranche.
www.sbcn.nl

Trekt uw Plant
Trekt Uw Plant is de eerste Cannabis Social Club van België en is gevestigd in Antwerpen. De vzw (vereniging zonder winstoogmerk) Trekt Uw Plant is opgericht in 2006, met als doel om in alle openheid en op simpele doch overtuigende wijze aan te tonen dat het zeer goed mogelijk is in België de cannabisteelt voor persoonlijk gebruik door volwassenen te reguleren. De eerste voorzitter en de grote bezieler van Trekt Uw Plant is Joep Oomen (1961-2016).
www.trektuwplant.be/csc/

Mambo_Social_Club_stickerMambo Social Club
De Mambo Social Club, de tweede Belgische Cannabis Social Club, is opgericht in april 2013 en is gegroeid uit de Limburgse afdeling van Trekt Uw Plant. Mambo teelt cannabis op een 100% biologische en organische manier, zodat de leden zeker zijn van de kwaliteit en zuiverheid.
www.mambosocialclub.be

VCE
Website van de Verenigde Coffeeshops Eindhoven, een van de actiefste lokale coffeeshopbonden. Met een handige afdeling rapporten en informatie over de -door Veilig Verkeer Nederland getorpedeerde- campagne over cannabis in het verkeer, de Groene BOB.
www.vce-eindhoven.nl

profielfoto_reasonably_smallDrugsinfo.nl
Website met publieksinformatie van het Trimbos Instituut, het landelijke kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg in Utrecht. Met onder andere een uitstekende nieuwspagina.
www.drugsinfo.nl

Legalize!legalize_logo
Website van de stichting Legalize, die zich sinds 1997 inzet voor het recht op roes en legalisering van drugs.
www.legalize.net

6 redenen waarom de drugsrepressie moet stoppen6_redenen_logo
De argumenten op een rijtje, in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Portugees. (met dank aan stichting Legalize)
www.laleva.cc/choice/prohibition/prohibitionn.html

hanfmuseum-logo-kleinHanfmuseum
Informatieve website van het Hanf Museum in Berlijn. Het museum, opgericht in 1994, is een niet-commerciële instelling; de collectie belicht alle aspecten van de hennepplant.
www.hanfmuseum.de

Jack_Herer_Emperor_cover_kleinThe emperor wears no clothes
Het legendarische boek van Jack Herer (1939-2010) dat in de VS de renaissance van de hennepbeweging inluidde. Verplichte kost voor elke cannabisactivist. Via deze website zijn alle hoofdstukken te lezen.
www.jackherer.com

Drugwar FactsDrugwar_facts_cover_klein
Gratis online boek met feitelijke informatie over de drugsoorlog, inclusief bronvermeldingen en, waar mogelijk, links naar het origineel.
www.drugwarfacts.org

countthecosts_logoCount the costs
Buitengewoon informatieve website over de kosten en schade van de war on drugs, opgezet ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Enkelvoudig Verdrag inzake verdovende middelen van de Verengide Naties.
www.countthecosts.org


De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.